Barrel Smoke – Stray Dogs review

Januari 2022, corona is nog steeds onder ons, en het is koud en nat buiten. Maar er is ook goed nieuws, Barrel Smoke werkt aan een nieuw album genaamd Locked ’n Loaded en ik heb de kans om hun eerste single van dit album ‘Stray Dog’ te aanhoren en een review te schrijven. Let’s go!

Voor wie houdt van piano, akoestische gitaar en een zachte popstem zal ik nu al zeggen, lees niet verder. Voor wie graag een knallende drum en ronkende gitaren hoort die samen een beer van een stem dragen, look no further.

Het nummer opent met een old-school vibe die lichtjes doet denken aan  Ecstacy And Danger van Ostrogoth. Waarna het nummer zich ontpopt tot een lekker vibende rock song die zich rustig in je hersenen weet te nestelen en die je al snel zal meezingen. Het soepele soleerwerk mag ook zeker in de verf gezet worden. Het wordt niet uitgemolken en blijft redelijk subtiel waardoor het aangenaam is zonder het gevoel te krijgen dat je oren van je hoofd worden gescheurd.

In het refrein gaat het tempo iets meer omhoog en krijgen we een beukender, in your face gevoel. Dit doet ons verlangen naar een live ervaring, vanvoor aan het podium, met of zonder frisse pint, dat laat ik in het midden.

Wat dit nummer ons vooral geeft is goesting. Goesting om het opnieuw op te zetten, goesting om het album te horen, goesting om een gitaar vast te pakken en te doen alsof wij dat ook kunnen.

Na het horen van Stray Dogs hopen ik dat er snel een release komt, zodat er meer mensen kunnen genieten van dit mooie werk. Het album zelf zal 11 maart online uitkomen. Een dag om in je agenda te omcirkelen!

-Tom.

Een gedachte over “Barrel Smoke – Stray Dogs review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s